A mikro, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása

INTÉZMÉNYÜNK TECHNOLÓGIAI ÉS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

Kedvezményezett: MISKOLCI ÁLLATKÓRHÁZ Kft.
Projekt címe: A Miskolci Állatkórház technológiai és infrastrukturális fejlesztése
Támogatás összege: 18,89 millió forint
Támogatás intenzitása: 70%
A projekt fizikai zárása: 2023.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00744

PROJEKT BEMUTATÁSA

A MISKOLCI ÁLLATKÓRHÁZ Kft. 1994-ben alakult 3 állatorvos összefogásával a korábbi megyei állatkórház privatizációjaképp. Kis- és nagyállatok betegellátását végeztük a kezdetek óta, ami az utóbbi években egzotikus és állatkerti állatok ellátásával is bővült. Jelen piaci helyzetben az állategészségügyi szolgáltatók versenye éleződik, növekszik a fogyasztói elvárás több és új szolgáltatások iránt jó és minőségi környezetben, miközben jelentős munkaerőhiány sújtja a szektort és a munkavállalói bérek is nyomást helyeznek gazdálkodásunkra. A piaci versenyben helytálláshoz a kiváló szakmai színvonal garantálása mellett a költségek alacsony szinten tartása is elengedhetetlen és a környezettudatosság is jelentős szempont.
A most kezdődő projekt tevékenységünk továbbfejlesztéséhez és a termelékenységünk növeléséhez szükséges. Majd 70 négyzetméternyi területen helyiségek alakulnak át, váltanak funkciót az intézménynek otthont adó épület minél hatékonyabb kihasználása érdekében. A cég telephelyének infrastrukturális korszerűsítése és megújuló energia felhasználásának növelése – melegvíz ellátást támogató 4,7 négyzetméter felületű napkollektoros rendszer telepítésével – is része a most kezdődő beruházásnak, valamint telekhatáron belül megvalósul még 630 m2-en út aszfaltozása és 6 db gépkocsibeálló kialakítása. A technológiai fejlesztés érdekében beszerzésre kerül ultrahangos sebészeti generátor, AMBU videoscope szett, iMEC8 Vet örzőmonitor, asztali számítógép és a táv- és csoportmunkát támogató szoftverek.
Jelen fejlesztés végeztével a vásárlói elégedettség jelentős emelkedésére számítunk. Korszerű, megújuló energiahasználat mellett, csökkenő költségek eredményeképp anyagi forrásainkat munkabérek fejlesztésére, szakmai eszköz és gépparkunk bővítésére és új szolgáltatások bevezetésére tudjuk koncentrálni, ezáltal több ügyfelet tudunk magasabb szakmai színvonalon és kényelemben kiszolgálni, hogy több munkavállalónak tudjunk minőségi munkalehetőséget biztosítani.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A MISKOLCI ÁLLATKÓRHÁZ ÉPÜLETÉN


A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4.-19-2019-00425
A projekt neve: Megújuló energia használatát,energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása.
A támogatás összege: 8.131.497. Ft

MISKOLCI ÁLLATKÓRHÁZ ADAPTÍV FEJLESZTÉSE

ÚJ DIAGNOSZTIKAI LABORATÓRIUM LÉTREHOZÁSA


Modern röntgengép munkaállomással, Color Doppleres ultrahang berendezés és vérvizsgálati autómaták beszerzésével a korszerű állatgyógyászat eszközei már helyben is elérhetők, pontos és gyors diagnózis felállításához.
GINOP-2.1.8-17-2017-00043
A támogatás mértéke 50%, összege 5,22 millió Ft. Miskolci Állatkórház Kft.
Befejezés: 2018.08.27.